11 Aralık 2013 Çarşamba

KTÜ’DEKİ STANT KAVGASININ ARDINDAN

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) dün akşam stant açma meselesi yüzünden çıkan arbede sonrası KTÜ Öğrenci Kolektif üyesi öğrenciler bugün Makine Mühendisliği kantini önünde bir basın açıklaması düzenlediler. 
Makine Mühendisliği Kantini önünde toplanan öğrenciler 23 yaşında kanserden hayatını kaybeden arkadaşları Ahmet Yılmaz'ın adının yaşatılması adına kuracakları kütüphaneye kitap toplamak için stant kurduklarını belirttiler. Öğrenci Kolektifi adına basın açıklamasını okuyan Melike Ardunç, üniversitede can güvenliklerinin olmadığını savunarak, “Kantine gelerek kütüphane için astığımız afişe müdahale etme yetkisini kendinden bulan Öğrenci Konseyi üyeleri elinde sopalarla soda şişeleriyle bizlere saldırmış ve ardından da öğrenci olmaktan dem vurmuştur. Bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü, bizler kanser sonucu hayatını kaybeden arkadaşımız için açtığımız standa saldıran bu insanlıktan nasibini almamış kişileri protesto ediyoruz” dedi.
Basın açıklaması sonrasında sloganlar atan öğrenciler, Makine Mühendisliği kantinine giderek kurdukları stantta kitap toplamaya devam ettiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder