25 Şubat 2014 Salı

Bedelli askerlik beklenti arttı "Bedelli askerlik son dakika haberleri"

Bedelli askerlik açıklaması, Bedelli askerlikte son durum ne? Bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu?, bedelli askerlik fiyatı, bedelli askerlik akp, bedelli askerlik yaş sınırlaması, bedelli askerlik fiyatı, bedelli askerlik şartları, bedelli askerlik yaş sınırı Bedelli askerlikte son durum ne?

Bedelli askerlik bekleyenler yaşın ve rakamın düşmesi için seslerin yüksetmeye başladılar. Askerlik süresinde süre düşürmesi Bedelli askerlik bazı kesimce doğru bulunsada yinede bu şartlar altında oldukça mantıklı olduğunu bedelli askerlikte yaşın ve bedelin sorunlarının çözümü için daha yerinde olacaktır.

Bedelli Askerlik istyenler www.bedelliaskerlik2010.net sitesinde çalışmaları hızlandırdılar bedelli askerlik çıkıncaya kadarda çalışmaları devem edecek gibi görünüyorlar.

bedelli askerlik 2010 net sosyal forumu

Bedelli askerlik süresi ne zaman kısalacak Bülent Arınç tarafından açıklandı. Bedelli askerlik süresi kısalıyor mu sorularına da bu şekilde cevap geldi.

Bakanlar Kurulu Toplantisi sonrasi basin açiklamasi Başbakan Yardimcisi Arinç, toplantida içişleri Bakani Muammer Güler'in Kimlik Karti Projesi ile bilgi verdiğini belirtti. Arinç, bu kimlik kartiyla vatandaşlarin başka hiç kart, belge taşimayacaklarini, sahtecikten korunacaklarini, seyahat belgesi olarak kullanilabileceğini, elektronik imza olarak kullanabileceğini, kamu hizmetlerinden yararlanirken kullanilacağini, bürokrasiyi azaltacağini kaydetti. Arinç, kartin temin edilme ve vatandaşlara ulaştirma konusunda son noktaya gelindiğini kaydetti. Arinç, Başbakan Erdoğan'in BM Genel Sekreteri Ban-Ki Moon ile bir telefon görüşmesi yaptiğini ifade etti.

Bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'in kiz ve erkek öğrencilerin birlikte kalmalariyla ilgili basinda çikan haberleri hatirlatmasi üzerine Arinç, Kizilcahamam'daki kamp da 4.5 saat 29 milletvekilinin söz alarak bakanlara Türkiye ile ilgili her konuda soru sorduğuna dikkat çekerek, 'Dişariya bir şekilde yansimasi gerçekçi değil. Ucundan kenarindan hiç de gerçekçi olmayan bazi bilgiler edinilmiş olabilir. Bunlar bilgi değil duyum' dedi.

Gazetelere yansidiği şekilde, özel evlerde kalan öğrencilerin denetleneceği şekilde haberlerin gerçeği yansitmadiğini vurgulayan Arinç, 'Başbakanimiz böyle bir ifadesi söz konusu değil. Özel evlerde kalanlarin ne yapip yapmadiği bizim ilgili alanimiz içinde değil' ifadesini kullandi.

Bazi yabanci basin yayin organlarin Türkiye'nin El Kaide ile ilişkilendirilmesinin sorulmasi üzerine ise Arinç, Türkiye'nin Suriye'deki bu örgütlere destek sağladiği iddialarinin hiçbirinin doğru olmadiğina dikkat çekti. 'Suriye ilgili ilişkilimiz sadece insani amaçli' diyen Arinç, Özgür Suriye Ordusu ve muhalefete sadece siyasi olarak destek verildiğine dikkat çekerek, 'Bunlar siyasi faaliyetlerdir silahli faaliyetler değil. Türkiye'nin o örgütlere karşi her hangi bir desteği kesinlikle söz konusu değil' şeklinde konuştu.

Nusaybin'de Suriye sinirina duvar örüldüğü yönündeki iddialara Arinç, Nusaybin'deki mevcut yapinin üzerine tel örgü yapilacağini vurgulayarak, 'Duvar yapilmasi söz konusu değildir' dedi.

Hatay Milletvekili Haci Bayram Türkoğlu'nun Kizilcahamam Kampi'nda bedelli askerlikle ilgili paylaşimlarinin hatirlatilmasi üzerine ise Arinç, 'Bedelli askerlik konusu gündeme bile gelmedi' diye karı

bedelli askerlik nedir

Bedelli askerlik, Türkiye'de Osmanlı döneminden bu yana aralıklarla zorunlu askerlik'e alternatif olarak süre kısalması karşılığı nakit bedel ödenmesi mantığına dayanan bir uygulamadır. Uygulamanın dayandırıldığı gerekçeler ordunun ve devletin maddi ihtiyaçları ve bireylerin işlerini kaybetmemeleridir. Uygulamanın Anayasa Mahkemesi tarafından eşitlik ilkesini ihlal etmediğine karar kılınmıştır.

18 yaş ve üzeri erkek Türk vatandaşlarından yurt dışında en az 3 yıl çalışmış olanların 21 günlük süre ile vatani hizmetlerini görmelerine olanak veren bedelli askerlik günümüzde geçerlidir, buna aynı zamanda 'dahte' dövizle askerlik hizmetine tabi erler ismi de verilir.

Diğer şekli ise geçici olarak Türkiye'de ikamet etmekte olanlara sağlanan olanaktır. Bu durumdaki askerlik süresi ise 21 gün olarak tespit edilmiştir. Cumhuriyet tarihinde 10 kez uygulanmıştır. En son uygulamalar, 1987, 1992, ve 1999 yıllarında yapılmıştır. 1999 yılındaki uygulamanın sebebi 17 Ağustos 1999'daki Gölcük depreminden sonra ülke ekonomisine katkı amacı taşımıştır. Son olarak 2011 yılında uygulanmıştır.Yasaya göre 30 yaşından gün alan ve 30.000 TL tutar ödeyen kişiler askerlik vazifesini yapmış sayılmışlardır.Yasa çerçevesinde adaylar 21 günlük temel askeri eğitimden de muaf tutulmuşlardır. bedelli askerler bu yıl seçimden önce böyle bir çalışma yok gibi görünüyor ama seçimlerden sonra belki bir ihtimal.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder